Môj profil :::
Termíny Pôrodu :::
Pred Tehotenstvom :::
Prvý Trimester :::
Druhý Trimester :::
Tretí Trimester ::
Pôrod a ďalej ::
Bábatko ::
Viac :::
TehotenskáKalkulačka.sk
Môj profil :::
Termíny Pôrodu :::
Pred Tehotenstvom :::
Prvý Trimester :::
Druhý Trimester :::
Tretí Trimester ::
Pôrod a ďalej ::
Bábatko ::
Viac :::
Ak by ste otehotnela dnes, 22/9/2020, dátum pôrodu bude okolo 15/6/2021.

Tehotenstvo podľa týždňov
Diskusne forum o vyzive babatok. Pridavajte dobre a vzacne rady kliknutim na "Uprav tento text, pridaj užitočné informácie na túto stranku". Diskutuje o kazdodennych udalostiach vo fore pod clankom.

Rizoto: kuracie mäsko dôkladne umyť, opražiť na olivovom oleji, zaliať vodou, ja nechávam povariť aj 40min., potom pridám zeleninku všelijakého druhu, prebratú, umytú ryžu, všetko uvarím domäkka a rozmixujem. Dochutím petržlenovou vnaťkou, alebo podľa chuti.

***
Karfiolový privarok: pár ružiciek karfiolu, 2 zemiaky, hladká múka/detská krupica, rasca, slnecnicový olej. Karfiol a zemiaky nakrájané na kocky dáme variť do vriacej vody s trochou rasce. Ked je zelenina mäkká, privarok zahustime krupicou alebo zátrepkou z vody a múky a povarime ešte 5-10 minút. Do hotového privarku pridáme 1 ČL oleja, premiešame a podávame s bezvajecnými cestovinami alebo bez prilohy. Privarok môžeme spestriť pridanim mrkvy, pripadne namiesto karfiolu môžeme použiť brokolicu.

***
Pripravime si: 3 PL mrazenej tekvice, 1 väcši zemiak, varený žĺtok. Tekvicu varime spolu so zemiakom asi 20 minút, potom zeleninu roztlacime vidlickou a zmiešame s uvareným žĺtkom. Do hotového jedla mozme pridat 1 ČL oleja.

***
Pripravime si: kúsok kuracieho alebo morcacieho mäsa, 1 zemiak, 2 ružicky brokolice. Mäso varime ako prvé asi 20 minút, potom pridáme zemiak a nakoniec chviľku povarime aj brokolicu. Rozmixujeme alebo roztlacime vidlickou a do hotového jedla mozme pridát 1 ČL oleja.

***
Kuracie mäso s ryžou: 1 hrsť ryže, 1 karotka, 50 g kuracieho mäsa, pár kvapiek rastlinného oleja, štipka petržlenovej vnate, 1dl čerstvého zeleninového vývaru.
POSTUP: očistite mrkvu nakrájajte ju na malé kúsky a uvarte ju spolu s ryžou. Kuracie mäso pomelte a varte 10min. v zeleninovom vývare. Premiešajte s ryžou a petržlenovou vnaťou a pokavapkajte olejom. Je to od ukončeného 7m, nedojčené od ukončeného 6m.

***
Kurací krém so zemiakom: Malý kúsok kuracích pŕs, 1 malý zemiak, 200ml dojčenskej vody.
POSTUP: Zemiak očistite, umyte a pokrájaný na kocky uvarte. Kuracie mäso uvarte. K uvarenému mäsu pridajte zemiak a spolu rozltačte vidličkou, príp. rozmixujte na jemný krém. Je to od ukončeného 7m, nedojčené od ukončeného 6m.

***
Cestoviny so šalátom a mäsom: 20g cestovín (niťovky alebo rezance) pol zemiaka nakrájaného na kocky, 1 šálka čerstvého vývaru, 50 g kuracieho mäsa.
POSTUP: v pare uvarte zemiak pokrájaný na malé kocky. Kuracie mäso uvarte vo vode. Uvarte cestoviny. Zemiak a mäso roztlačte vidličkou spolu s kuracím vývarom a primiešajte cstoviny. Je to od ukončeného 7m.

***
Cuketová polievka: 1malá cuketa, 1 zemiak, 150 ml zelenivového vývaru.
POSTUP: Cuketu a zemiak olúpte, pokrájajte na menšie kúsky a uvarte v zelenivovom vývare. Všetko spolu rozmixujte na hladký krém. Je to od ukončeného 6m, nedojčené od ukončeného 5m

***
POLIEVKA S CESTOVINOU: Pripravime si: 200 ml zeleninoveho vyvaru, kusok mrkvy, kalerabu, petrzelenovej vnate, (mozeme pridat kusok uvareneho kuracieho maska), 2 polievkove lyzice drobnych cestovin (nitovky, kratke rezance), niekolko kvapiek olivoveho oleja.
V zeleninovom vyvare uvarte mrkvu, kalerab. Ked je zelenina makka, roztlacte vidlickou, pridajte nadrobno nakrajane kuracie masko, petr. vnat a uvarene cestoviny. Do hotovej polievky pridajte este niekolko kvapiek olivoveho oleja.

***
ZELENINOVA KRUPICOVA KASA: vo vode si uvarime kuracie masko, mrkvu, kel, akukolvek zeleninu co najdeme doma. Ochutime mletou rascou a vegetou bez glutamanu. Ked je to uvarene, zahustime detskou krupicou, rozmiesanou v troche vody. Podla konzistencie aka sa nam podari, pridame k tomu bud zemiak, ak je moc husta, tak uz nic, papame ako kasu.

***
POLIEVKA S BAKLAZANOM
60g mrkvy, 40g baklazanu, 1dcl dojceneckeho mlieka, petrzlenova vnat, voda ( moze sa pridat aj ina zelenina).
Mrkvu a baklazan ocistime a pokrajame na mensiekusky a varime do makka. Potom pridame mlieko, povarime a dochutime petrzlenovou vnatou. Pretlacime alebo rozmixujeme, vhodne pre deti od 6. mes.

***
Kaša z baklažánu s marhuľmi
Vhodné od 8 mesiaca. 180g baklažánu, 60g marhúľ, 1 polievková lyžica vody. Baklažán očistíme, umyjeme, pokrájame na drobné kúsky a necháme asi hodinu odležať. Vytečenú vodu vylejeme. Baklažán podliaty trochou vody spolu s marhuľami, z ktorých sme stiahli kožu a vybrali kôstky, dusíme do rozvarenia. Po udusení môžeme do kaše pridať piškóty a spolu dobre vymiešať, resp. podávať s kašou samostatne.

***
Svieckova pre drobcov
potrebujeme kusok kalerabu, 1/2 mrkvy, 1 stredny zemiak, asi 2cm petrzlenu, kusok kuracich prs (bravcove, hovadzie ake maso davate drobcom) a smotanu alebo biely jogurt, za CL olivoveho oleja.
POSTUP nacistenu a umytu zeleninu nastruhame a dame varit spolu s olejom a premiesavame aby sa nam to nepripieklo asi po 10 minutach pridame maso a podlejeme vodou aby vsetko bolo zaliate a nechame dusit za obcasneho miesania. Podla druhu masa varime kym nam nezmakne.Na zaver pridame asi 3 PL smotany dostaneme do varu a vypneme.Rozmixujeme ponornym mixerom a mozme podavat s chlebikom alebo pecivko ake vas drobcek papa.
TehotenskáKalkulačka.sk | Kontakt | Reklama |
Obrázkový sprievodca tehotenstvom