Domov
    Galéria
    Otehotnenie
    Prvý Trimester
    Druhý Trimester
    Tretí Trimester
    Pôrod
    Bábatko
    Zdravie
TehotenskáKalkulačka.sk
Menu
    Domov
    Galéria
    Otehotnenie
    Prvý Trimester
    Druhý Trimester
    Tretí Trimester
    Pôrod
    Bábatko
    Zdravie

Tehotenstvo podľa týždňov
Diskusne forum o vyzive babatok. Pridavajte dobre a vzacne rady kliknutim na "Uprav tento text, pridaj užitočné informácie na túto stranku". Diskutuje o kazdodennych udalostiach vo fore pod clankom.

Rizoto: kuracie mäsko dôkladne umyť, opražiť na olivovom oleji, zaliať vodou, ja nechávam povariť aj 40min., potom pridám zeleninku všelijakého druhu, prebratú, umytú ryžu, všetko uvarím domäkka a rozmixujem. Dochutím petržlenovou vnaťkou, alebo podľa chuti.

***
Karfiolový privarok: pár ružiciek karfiolu, 2 zemiaky, hladká múka/detská krupica, rasca, slnecnicový olej. Karfiol a zemiaky nakrájané na kocky dáme variť do vriacej vody s trochou rasce. Ked je zelenina mäkká, privarok zahustime krupicou alebo zátrepkou z vody a múky a povarime ešte 5-10 minút. Do hotového privarku pridáme 1 ČL oleja, premiešame a podávame s bezvajecnými cestovinami alebo bez prilohy. Privarok môžeme spestriť pridanim mrkvy, pripadne namiesto karfiolu môžeme použiť brokolicu.

***
Pripravime si: 3 PL mrazenej tekvice, 1 väcši zemiak, varený žĺtok. Tekvicu varime spolu so zemiakom asi 20 minút, potom zeleninu roztlacime vidlickou a zmiešame s uvareným žĺtkom. Do hotového jedla mozme pridat 1 ČL oleja.

***
Pripravime si: kúsok kuracieho alebo morcacieho mäsa, 1 zemiak, 2 ružicky brokolice. Mäso varime ako prvé asi 20 minút, potom pridáme zemiak a nakoniec chviľku povarime aj brokolicu. Rozmixujeme alebo roztlacime vidlickou a do hotového jedla mozme pridát 1 ČL oleja.

***
Kuracie mäso s ryžou: 1 hrsť ryže, 1 karotka, 50 g kuracieho mäsa, pár kvapiek rastlinného oleja, štipka petržlenovej vnate, 1dl čerstvého zeleninového vývaru.
POSTUP: očistite mrkvu nakrájajte ju na malé kúsky a uvarte ju spolu s ryžou. Kuracie mäso pomelte a varte 10min. v zeleninovom vývare. Premiešajte s ryžou a petržlenovou vnaťou a pokavapkajte olejom. Je to od ukončeného 7m, nedojčené od ukončeného 6m.

***
Kurací krém so zemiakom: Malý kúsok kuracích pŕs, 1 malý zemiak, 200ml dojčenskej vody.
POSTUP: Zemiak očistite, umyte a pokrájaný na kocky uvarte. Kuracie mäso uvarte. K uvarenému mäsu pridajte zemiak a spolu rozltačte vidličkou, príp. rozmixujte na jemný krém. Je to od ukončeného 7m, nedojčené od ukončeného 6m.

***
Cestoviny so šalátom a mäsom: 20g cestovín (niťovky alebo rezance) pol zemiaka nakrájaného na kocky, 1 šálka čerstvého vývaru, 50 g kuracieho mäsa.
POSTUP: v pare uvarte zemiak pokrájaný na malé kocky. Kuracie mäso uvarte vo vode. Uvarte cestoviny. Zemiak a mäso roztlačte vidličkou spolu s kuracím vývarom a primiešajte cstoviny. Je to od ukončeného 7m.

***
Cuketová polievka: 1malá cuketa, 1 zemiak, 150 ml zelenivového vývaru.
POSTUP: Cuketu a zemiak olúpte, pokrájajte na menšie kúsky a uvarte v zelenivovom vývare. Všetko spolu rozmixujte na hladký krém. Je to od ukončeného 6m, nedojčené od ukončeného 5m

***
POLIEVKA S CESTOVINOU: Pripravime si: 200 ml zeleninoveho vyvaru, kusok mrkvy, kalerabu, petrzelenovej vnate, (mozeme pridat kusok uvareneho kuracieho maska), 2 polievkove lyzice drobnych cestovin (nitovky, kratke rezance), niekolko kvapiek olivoveho oleja.
V zeleninovom vyvare uvarte mrkvu, kalerab. Ked je zelenina makka, roztlacte vidlickou, pridajte nadrobno nakrajane kuracie masko, petr. vnat a uvarene cestoviny. Do hotovej polievky pridajte este niekolko kvapiek olivoveho oleja.

***
ZELENINOVA KRUPICOVA KASA: vo vode si uvarime kuracie masko, mrkvu, kel, akukolvek zeleninu co najdeme doma. Ochutime mletou rascou a vegetou bez glutamanu. Ked je to uvarene, zahustime detskou krupicou, rozmiesanou v troche vody. Podla konzistencie aka sa nam podari, pridame k tomu bud zemiak, ak je moc husta, tak uz nic, papame ako kasu.

***
POLIEVKA S BAKLAZANOM
60g mrkvy, 40g baklazanu, 1dcl dojceneckeho mlieka, petrzlenova vnat, voda ( moze sa pridat aj ina zelenina).
Mrkvu a baklazan ocistime a pokrajame na mensiekusky a varime do makka. Potom pridame mlieko, povarime a dochutime petrzlenovou vnatou. Pretlacime alebo rozmixujeme, vhodne pre deti od 6. mes.

***
Kaša z baklažánu s marhuľmi
Vhodné od 8 mesiaca. 180g baklažánu, 60g marhúľ, 1 polievková lyžica vody. Baklažán očistíme, umyjeme, pokrájame na drobné kúsky a necháme asi hodinu odležať. Vytečenú vodu vylejeme. Baklažán podliaty trochou vody spolu s marhuľami, z ktorých sme stiahli kožu a vybrali kôstky, dusíme do rozvarenia. Po udusení môžeme do kaše pridať piškóty a spolu dobre vymiešať, resp. podávať s kašou samostatne.

***
Svieckova pre drobcov
potrebujeme kusok kalerabu, 1/2 mrkvy, 1 stredny zemiak, asi 2cm petrzlenu, kusok kuracich prs (bravcove, hovadzie ake maso davate drobcom) a smotanu alebo biely jogurt, za CL olivoveho oleja.
POSTUP nacistenu a umytu zeleninu nastruhame a dame varit spolu s olejom a premiesavame aby sa nam to nepripieklo asi po 10 minutach pridame maso a podlejeme vodou aby vsetko bolo zaliate a nechame dusit za obcasneho miesania. Podla druhu masa varime kym nam nezmakne.Na zaver pridame asi 3 PL smotany dostaneme do varu a vypneme.Rozmixujeme ponornym mixerom a mozme podavat s chlebikom alebo pecivko ake vas drobcek papa.
TehotenskáKalkulačka.sk | Kontakt | Reklama